PODDCAST

Sämre arbetsmiljö med hårdare straff

Ramadan, arbetsmiljön i kriminalvården och Arbetstidsnämndens arbete. Lyssna på Arbetarskydds podd!

LYSSNA. Fler och längre fängelsestraff väntar, men vad gör det för arbetsmiljön på landets anstalter? Och varför blev det kaos kring dispens för dygnsarbete?

Arbetarskydds podd inleds som vanligt med att chefredaktör Johanna Kronlid berättar om vad som nu är på tapeten. Den här gången handlar det om Ramadan, nya dödsfall och svårigheter kring mobbning.

Dessutom:

Den svenska kriminalpolitiken går genom stora förändringar, med hårdare straff och fler i fängelse. Men vad betyder det för arbetsmiljön på svenska anstalter? Arbetarskydds reporter Johanna Andersson har tittat närmare på saken.

Avslutningsvis ska vi titta närmare på de problem som uppstått då framför allt svenska kommuner och regioner har försökt lösa utmaningarna då Sverige efter många år nu tvingats anpassa sig till gällande EU-direktiv. Arbetarskydds reporter Carl von Scheele berättar mer om det kaos som ursprungligen uppstått och bakgrunden till detta.

Arbetarskydd är en podd om arbetsmiljö från tidningen med samma namn. Varannan vecka får du här det senaste inom arbetsmiljö, men också fördjupning och folkbildning för alla som bryr sig om hur det är på jobbet. 

Podden programleds och produceras av Jonas Nordling.
Ansvarig utgivare är Johanna Kronlid