poddcast

Skarpa krav på kortare arbetstid

PODDCAST. Offentlig sektor har dragit i gång sin avtalsrörelse. Vi har tittat närmare på vilka krav som handlar om arbetsmiljö. Och så har vår krönikör lagt blicken på det moderna klassamhället.

Det femte avsnittet av Arbetarskydds podd inleds som vanligt med att chefredaktör Johanna Kronlid berättar vad som har hänt sedan sist. 

Den här gången handlar det om ett ökat antal anmälda arbetsplatsolyckor från Arbetsmiljöverket, som dessutom fått en ny generaldirektör. Det avhandlas också förstås, liksom hur många av dennes företrädare som kommit från LO. 

En ny rapport från AFA kring dygnsvila berörs också, liksom en anmälan mot Älvsbyns kommun i samband med en uppmärksammad LVU-placering.

Dessutom: En stor avtalsrörelse på svensk arbetsmarknad har nyligen dragit i gång och Arbetarskydds reporter Mattias Lahti Davidsson har tittat närmare på vilka arbetsmiljöfrågor som därmed kan hamna i fokus.

Avslutningsvis ger Arbetarskydds krönikör Måns Wadensjö en initierad skildring av det moderna klassamhället.

Arbetarskydd är en podd om arbetsmiljö från tidningen med samma namn. och varannan vecka får du här det senaste inom arbetsmiljö, men också fördjupning och folkbildning för alla som bryr sig om hur det är på jobbet. Podden produceras och programleds av Jonas Nordling. 

Ansvarig utgivare är Johanna Kronlid.