Arbetsmiljö

Facket på Mittmedia: Alarmerande om arbetsmiljön

Per Bowallius, vd för Mittmedia. Foto: Mittmedia

22 journalister har det senaste året varit sjukskrivna minst en dag på grund av arbetsgivarens behandling, skriver tidningen Journalisten. Journalistklubben har skickat ut en enkät till sina medlemmar, som också visar att förtroendet för ledningen försämrats.

Publicerad

Tomas Backlund, ordförande för Journalistklubben för norra Mittmedia, kallar flera av svaren för alarmerande. Han konstaterar för Journalisten att det funnits en uppfattning om att arbetsmiljöproblemen varit isolerade till Gävletidningarna:

”Den här enkäten visar att så inte är fallet. Det är liknande svar från samtliga regioner i norra Mittmedia. Arbetsmiljön och förtroendet för cheferna verkar vara något bättre i Hälsingland, men det är det enda som skiljer ut sig”.

60 procent av de svarande journalisterna i norra Mittmedia tycker att arbetsmiljön är dålig i företaget och tre procent anser att ledningens åtgärdsplan för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen är tillräcklig.

72 procent anser att ledningen inte tar arbetsmiljöproblemen på allvar.

Enkäten visar också på en utbredd så kallad tystnadskultur. Två tredjedelar av de svarande anser att man som anställd i företaget inte kan säga vad man anser utan att det kan påverka anställningen på ett negativt sätt.

Mittmedias vd Per Bowallius skriver i mejl till Journalisten att han inte har tagit del av enkäten och att han därför avstår från att kommentera den.