Facket på Mittmedia: Alarmerande om arbetsmiljön

2018-02-27 16:32  
Per Bowallius, vd för Mittmedia. Foto: Mittmedia

22 journalister har det senaste året varit sjukskrivna minst en dag på grund av arbetsgivarens behandling, skriver tidningen Journalisten. Journalistklubben har skickat ut en enkät till sina medlemmar, som också visar att förtroendet för ledningen försämrats.

Tomas Backlund, ordförande för Journalistklubben för norra Mittmedia, kallar flera av svaren för alarmerande. Han konstaterar för Journalisten att det funnits en uppfattning om att arbetsmiljöproblemen varit isolerade till Gävletidningarna:

”Den här enkäten visar att så inte är fallet. Det är liknande svar från samtliga regioner i norra Mittmedia. Arbetsmiljön och förtroendet för cheferna verkar vara något bättre i Hälsingland, men det är det enda som skiljer ut sig”.

Läs mer: ”Det här handlar om själva kränkningen”

60 procent av de svarande journalisterna i norra Mittmedia tycker att arbetsmiljön är dålig i företaget och tre procent anser att ledningens åtgärdsplan för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen är tillräcklig.

72 procent anser att ledningen inte tar arbetsmiljöproblemen på allvar.

Enkäten visar också på en utbredd så kallad tystnadskultur. Två tredjedelar av de svarande anser att man som anställd i företaget inte kan säga vad man anser utan att det kan påverka anställningen på ett negativt sätt.

Mittmedias vd Per Bowallius skriver i mejl till Journalisten att han inte har tagit del av enkäten och att han därför avstår från att kommentera den.

Tiina Demargne

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen