Räddningstjänstens chef föll i vattnet

2012-12-13 11:28 Lena Gunnars  

Räddningschefen föll i vattnet under en övning med en ny båt. Räddningstjänstens medarbetare fick dyka flera gånger innan de lyckades få upp honom. Huvudskyddsombudet anmäler nu händelsen till Arbetsmiljöverket.

Chefen för Räddningstjänsten i Flen var ute på en övning med en ny båt när han råkade falla i vattnet. Den övriga personalen stod på land och fick åka tillbaka till stationen för att hämta en båt så att de kunna komma ut i vattnet och hjälpa honom. Det krävdes flera dykförsök innan man fick upp honom ur vattnet.

Enligt uppgift till skyddsombudet användes inte säkerhetsanordningen dödmansgrepp.

Huvudskyddsombudet Carina Johansson på Kommunal Öst, sektion nio i Flen har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. I tisdags kom hennes 6:6a-anmälan in till Arbetsmiljöverket. Enligt den har arbetsgivaren inte gjort någonting för att utreda och åtgärda händelsen.

- Det är allvarligt att händelsen inte anmäldes direkt när den hade inträffat. Arbetsgivaren har anmält den nu i efterhand, efter att jag påtalat detta, säger Carina Johansson, huvudskyddsombud på Kommunal Öst, sektion 9 i Flen.

Hon tror dock att händelsen var en engångsföreteelse.

- Det är ingen slarvig räddningstjänst vi har i Flen. Men gällande föreskrifter ska följas för allas skull, säger hon.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö