När jobbet skadar dig för livet

2015-12-30 14:55 Warda Khaldi  

Den kan vara en maskin.<br/> Det kan vara ett moment - ett moment du gör om och om och om igen kanske från klockan 6.30 till 14.00, och så dag efter dag.

Det kan vara en person eller flera, kanske med makt, som pressar dig eller mobbar dig.

Det kan, som de nya sjukskrivningarna visar, vara en organisation, som i allt mer slimmade tider lägger på dig nya uppgifter och inte ser vad du gör, inte ser människan.

En otrygg arbetsmarknad gör att färre orkar eller vågar protestera. Samtidigt finns det unga som sett sina föräldrars kraft och gnista utnyttjas och slockna. De minns, de blir påminda. Och många säger nej, och vill ha arbetsgivare som månar om arbetsmiljön.

Anslagen till arbetsskadeförsäkringen minskar drastiskt. Det får de gärna göra. Fast då av rätt skäl - att arbetsmiljön blir bättre och färre blir sjuka av sitt arbete.

Men om jobbet skadar dig, din kollega eller din anställda, vill vi genom denna specialutgåva av Arbetarskydd hjälpa dig att göra allt du kan för att den drabbade ska få upprättelse.

 

Läs också:

Läs mer: Arbetsskada: Så gör du – steg för steg

 

Läs mer: Så beställer du extranumret om arbetsskador

Warda Khaldi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö