brister i rutiner för tillsyn

2019-02-08 00:00 Mary Örnborg  

Vid samma inspektion som i mål 3556-17 (se föregående sida), hos Autoproffsen Stockholm AB den 11 januari 2018, uppmärksammade Arbetsmiljöverket också att bolaget saknade dokumenterade rutiner för fortlöpande tillsyn av den trycksatta anordningen samt för dess eventuella säkerhetsutrustning. Verket krävde att bolaget skulle betala 10 700 kronor i sanktionsavgift. Bo­laget hördes inte av i tid.

Vid inspektionen fanns ingen representant från bolaget på plats. Arbets­miljö­verket krävde därför att bolaget senast den 28 februari 2018 skulle komma in med rutinerna i skriftlig form. Arbetsmiljöverket fick inte dokumentationen. Den 22 februari 2018 inkom bolaget med en skrivelse där man bland annat anförde att tryckanläggningen ingick i lokalen som bolaget tog över i september 2017. Den tidigare ägaren hade inte försett bolaget med besiktningsprotokollet. Bolaget påpekar att det, i samband med inspektionen, omgående beställde besiktning av tryckluftsbehållaren.

Förvaltningsrätten konstaterar att bolaget låtit en trycksatt anordning vara trycksatt utan att det funnits dokumenterade rutiner för fortlöpande tillsyn i strid med gällande före­skrifter. Rätten dömer ut avgiften.

Mary Örnborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen