Anställda på SF hotas

2012-10-09 08:35 Marieke Johnson  

Brända av popcornmaskiner, hotade av gäster och hänvisade till undermåliga personalrum. Så ser vardagen ut för anställda vid SF Bio i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Personalen vid SF-biograferna i Malmö utsätts dagligen för hot och våld. 90 procent av fallen inträffar då 15-årsgränsen ska upprätthållas, skriver Sydsvenskan. Den tuffa arbetssituationen uppdagades när Arbetsmiljöverket gjorde en spontan inspektion. Då framkom det att SF Bio saknar systematiskt arbetsmiljöarbete vid sina tre biografer i staden och att personalen utsätts för såväl fallrisker som mordhot. Arbetsgivaren anses även brista i krisstöd och tillbudsrapportering och hålla med undermåliga personalrum.

-Vi är tacksamma över den här genomgången. Den största i vår bransch i Sverige, säger SF:s affärsområdeschef Annika Christén till Sydsvenskan.

Arbetsmiljöverket kritiserar även SF Bio för att inte utreda mordhot, kränkningar eller brännskador av popcornmaskiner.

-Vi tar det på största allvar och vi kommer att bli bättre. Att det brustit tidigare kan bero på bristande kunskap, säger Annika Christén.

Före den 24 januari 2013 ska biografen förbättra arbetsmiljön för de cirka 50 anställda och att redovisa detta till Arbetsmiljöverket.

Marieke Johnson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer