Oljecistern välte - en person avled

2018-03-26 15:58 Tiina Demargne  
Saneringsmedel har lagts ut runt polisens avspärrning kring lastbilen och cisternen i hamnen i Halmstad. En förundersökning om vållande till annans död samt miljöbrott har inletts efter lördagens hamnolycka i Halmstad. Foto: TT-Bild

En man i 60-årsåldern avled på lördagskvällen sedan en oljecistern vält mot en tankbil i oljehamnsområdet i Halmstad. En annan man skadades samtidigt allvarligt, rapporterar DN.

– Vi kan konstatera att det skett en allvarlig olycka på vår anläggning och att en person omkommit. Våra varmaste tankar går till de anhöriga i den här svåra situationen. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt vållande till annans död och miljöbrott, vi avvaktar och bistår den utredningen och uttalar oss inte om det som har skett, säger presstalespersonen vid det aktuella bolaget, till tidningen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen