Övriga Nyheter

Lätt att skydda rätt

Stötta handleden. Tegera 9185 är handskar för dem som behöver stöd för hand­lederna, i kombination med rörlighet. Handledsstödet stabiliserar handleden och hjälper till att hålla handlederna så raka som möjligt för att minska risken för långsiktiga skador. Handsken är slagdämpande och tillverkad av microthan, impactothan och polyester och är kromfri. Den är försedd med kardborrelås och har förstärkta fingertoppar. Lämpar sig för olika typer av finmonteringsarbeten. Kravuppfyllnad: EN 388, 0011. Pris: 555 kronor exklusive moms.
Sko med miljöfokus. Jalas 6428 Prima ingår i en ny miljökollektion som märkts med EU Ecolabel, det gemensamma europeiska miljömärket. Skorna innehåller inga metaller. I stället för metall i spiktrampskydd och tåhätta har man använt plasmabehandlad textil. Skon har antistatiska egenskaper och är försedd med Ergothan stötdämpningssystem. Oljebeständig yttersula, vattenavvisande. Skon uppfyller EN-kravet S3 SRC och finns i storlekarna 36–47 i smal och normal läst. Pris: 1 420 kronor exklusive moms.
Spikskydd utan metall. Blåkläder har tagit fram den nya skyddskängan 24813904. Det är en lätt skyddskänga som har bred läst. Kängan är försedd med tåskydd, spiktrampskydd, yttersula med halkskydd och skyddande häl, ankelskydd samt gummiförstärkning över tådelen med gömda sömmar. Den är halvhög och vattentät och uppfyller kraven för skyddsklass S3 SRC. Fodret är av icke-vävt mikrofiber, kängans spiktrampskydd är av textilkomposit. Tåhättan är av aluminium. Pris: 1 299 kronor exklusive moms.
Syntet stärker tröja. Fristad Kansas vindtäta stickade tröja modell 940 har ett vindtätt elastiskt foder och förstärkning på axlar och ärmar för att öka hållbarheten. Tröjan har en bröstficka och framfickor med dragkedja. Den har ribbstickade muddar i ärmslut och nederkant. Materialet i ytterhöljet är 65 procent bomull och 35 procent akryl. Modell 940 finns i storlekarna XS-3XL. Pris: 1 045 kronor exklusive moms.
Polyester i byxan. Jobmans 3231 är hängslebyxor tillverkade av 75 procent polyester och 25 procent bomull. De har förstärkningar på utsatta ytor, breda hängslen för att fördela trycket och spännen med snabblås. Byxan har bröstfickor med telefonfack, hölsterfickor med extrafack som kan stoppas ned i de insydda framfickorna. Bakfickor, en med lock. Benficka med telefonfack. Tumstocksficka och hammarhank. Pris: 899 kronor exklusive moms.

METALLFRITT. Nya material blir allt vanligare i skyddskläder. Lättare att bära och utan metall – men med samma skydd.