Övriga Nyheter

Kylan stoppar brevbärare

Brevbärarna utsätts för ständiga växlingar mellan kyla och med värme under sina bilturer. Dessutom kan bilarnas tekniska utrustning slås ut av kölden. Foto: Postnord

Kylan utgör ett hot mot brevbärarnas säkerhet. Postnord ställer därför in turer på ett par orter i norra Sverige.<br/> – I Sorsele hade vi en bil som lade av. Den tekniska utrusningen måste ju palla, säger Maria Ibsén, pressekreterare på Postnord, till Norran.

Publicerad

– I norra Sverige som just nu har rekordkyla, måste vi ställa in brevbäringen. Det är en säkerhetsfråga. I tärorter och närmast tätorterna försöker vi se till att alla får sin post.

Produktionschefen på respektive postkontor bestämmer i samarbete med brevbäraren om turer ska ställas in. I Malå och Norsjö kommuner ställs lantbrevbäringen in på avsides platser, skriver tidningen.

– Brevbärarnas situation är ju som bekant att ha rutan öppen för varje gång och den ständiga växlingen med värme kan vara lite riskabelt och knepigt. Och finns det ju alltid risker att tekniska problem inträffar, säger Maria Ibsén.