Knivman attackerade två på arbetsförmedlingen

2017-03-07 10:39 Tiina Demargne  
Arbetsförmedlingen i Borlänge har stängt efter knivattacken på tisdagsmorgonen. Foto: Ulf Palm/TT-Bild

Två personer har knivskurits på arbetsförmedlingen i Borlänge, rapporterar Dalarnas Tidningar.

(Uppdaterad) Det var klockan 09.12 på tisdagen som polisen larmades om knivdådet på arbetsförmedlingen. En man i 50-årsåldern hade attackerat och knivskurit två personer. De skadade ska enligt polisen inte vara anställda vid Arbetsförmedlingen utan "av samverkande organisationer i ett gemensamt projekt", skriver TT.

Enligt landstinget Dalarna är en kvinna svårt skadad och en man lätt skadad. Mannen ska, enligt uppgifter till SVT, ha blivit knivskuren i handen när han försökte avvärja attacken.

Efter det avvek den misstänkte från platsen. Han ska sedan, enligt uppgift, självmant ha uppsökt polisstationen i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar.

– Mannen greps klockan 09.28 på polisstationen och är misstänkt för försök till mord och grov misshandel, säger Stefan Dangardt, presstalesman vid dalapolisen, till tidningen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen