Arbetsskador

Tredje offret efter skolattacken i Trollhättan död

(Uppdaterad). Även den 42-årige lärare som skadades i attacken mot en skola i Trollhättan har nu avlidit av sina skador.<br/> – Det är med stor sorg vi nås av beskedet att vår medlem, läraren och skyddsombudet, Nazir har avlidit av de skador han ådrog sig, säger Bo Jansson, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund.

Publicerad

Polisen höll så sent som i onsdags ett första förhör med den nu avlidne läraren som vårdades på länssjukhuset i Trollhättan. Enligt polisen så avled mannen vid 19-tiden i går kväll, skriver TT.

Det var den 22 oktober i år som som en elev, en elevassistent och den misstänkte, 21-årige gärningsmannen avled av skadorna de fick i samband med attacken på Kronans skola. Ytterligare en elev vårdades för svåra skador men är sedan en tid utskriven från sjukhuset.

Orsaken till attacken var enligt polisen rasism.

-Det är med djup sorg jag tar emot beskedet att den skadade läraren på Kronan har avlidit. Mina tankar går till hans familj, hans kollegor och de elever som förlorat en omtyckt lärare, skriver Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundets ordförande, i en kommentar.