Linköping kan få nytt centrum för arbetslivsforskning

2015-11-09 15:59 Lena Gunnars  

Linköpings universitet är redo att bygga upp ett nytt centrum för arbetslivsforskning. Det framgår av underlaget till den forskningspolitiska propositionen som universitetet har skickat till regeringen.

Universitetets egna nyhetssida på webben, LiU-Nytt avslöjar nyheten i dag.

Propositionen som universitetet skrivit underlag till ska presenteras nästa höst. i underlaget som nu skickats in till regeringen understryker universitetet att det är viktigt att fortsätta att satsa på strategiska forskningsområden.

Linköpings universitet ser fyra stora områden som är viktiga för samhällets utveckling: framtidens arbetsliv, konkurrenskraft, hälso- och sjukvård samt skola och lärande.

Universitetet forskar redan i dag mot flera områden inom arbetslivsområdet, exempelvis om lärande, kompetensutveckling, kompetensförsörjning i arbetslivet och kvinnors arbete och hälsa.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö