Gustaf och IF Metall uppvaktar regeringen

2013-01-17 09:36 Elisabet Örnerborg  

Antalet allvarliga olycksfall ökar, särskilt dramatiskt på IF Metalls område. Detta vill förbundsledningen och brännskadade Gustaf Seppelin Solli göra arbetsmarknadsminister Hillevi Engström uppmärksam på.

IF Metall har gjort en undersökning tillsammans med AFA som visar att de allvarliga olycksfallen ökar. En sammanställning av skyddsronder på 1 000 av förbundets arbetsplatser visar att arbetsgivare inte följer lagen när det till exempel gäller kemiska hälsorisker.

Brister som kan få allvarliga och livsvariga konsekvenser som för Gustaf Seppelin Solli. Hans kollega dog och själv fick han svåra brännskador till följd av olyckan på Nordkalks anläggning i Luleå för mer än ett år sedan.

Det här ska Anders Ferbe, IF Metalls ordförande, Lea Skånberg, chef för arbetsmiljö- och försäkringsenheten, och Gustaf Seppelin Solli göra arbetsmarknadsministern uppmärksam på. De ska också överlämna namninsamlingen Nolltolerans mod dödsolyckor på arbetsplatserna när de träffar Hillevi Engström i eftermiddag.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö