Åklagare: Otydliga regler orsakade dödsfall

2011-10-04 08:45 Ann Norrby  
Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Dödsolyckan i Sydåtervinnings sorteringshall berodde på otydliga regler. Den omkomne elektrikern kände antagligen inte till att han inte fick vara i hallen. Åklagaren anser att tingsrätten bedömt olyckan fel och överklagar domen till hovrätten.

Våren 2008 omkom en elektriker i Sydåtervinnings sorteringshall. Då han på hemvägen gick till fots genom hallen blev han påkörd av en hjullastare. Elektrikern var anställd vid NEA Sydsvenska Elektriska AB som delade lokaler med Sydåtervinning.

Arbetsmiljöåklagare Lotten Loberg åtalade Sydåtervinnings vd och en arbetsledare för vållande till annans död och krävde att företaget skulle betala 2 miljoner kronor i företagsbot. Malmö tingsrätt kom fram till att de exakta orsakerna till olyckan är okända. Domstolen menade att det var samverkande, olyckliga omständigheter som orsakade dödsolyckan.

Åklagaren delar inte tingsrättens bedömning. Hon menar att Sydåtervinning, som hade samordningsansvaret för sorteringshallen, borde ha riskbedömt arbetet i där. Ledningen kände till att personer ofta var i hallen, trots att de enligt ledningen inte fick det. Den regeln måste alltså ha varit dåligt känd, oklar och otydlig, menar åklagaren.

Hon anser att det är mycket sannolikt att dödsolyckan inte hänt om de säkerhetsåtgärder som nu är gjorda, hade gjorts tidigare. Därför menar åklagaren att det finns ett orsakssamband mellan Sydåtervinnings bristfälliga arbetsmiljöarbete och olyckan.

Åklagaren vill att de två personerna hon åtalat döms för vållande till annans död och att Sydåtervinning ska få betala 2 miljoner kronor i företagsbot.

Överklagandet ska bedömas av Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö