Arbetsmiljö

Lokaltidning inför hälsnings-tvång

Illustration: Jonas Askergren.

På Blekinge Läns Tidning, BLT, har de anställda fått särskilda hälsningsregler att rätta sig efter på jobbet. Hädanefter ska de anställda säga hej till alla de möter. Men om man träffar samma personer flera gånger samma dag räcker det med att nicka eller le, skriver tidningen Journalisten.

Publicerad

Pernilla Berghé, administrativ redaktör på BLT förklarar de nya reglerna med att det under en konferens framkom att de anställda upplevde att alla inte hälsade. Det var särskilt administrativ personal utanför redaktionen som upplevde att reportrarna inte hälsade.

– För många var detta ett stort problem, så vi bestämde oss för att rent konkret skriva på papper att man ska hälsa på varandra, säger Pernilla Berghé, administrativ redaktör på BLT till Journalisten.

Växeln, redaktionen, kundtjänsten och annonsavdelningen sitter i samma kontorslandskap. Och enligt reglerna i den nya hälsaprofilen är det självklart att man säger hej till alla när man träffas på morgonen/eftermiddagen, oavsett vilken avdelning man jobbar på. Personalen ska också hälsa i lunchrummet, i trappan, när de är på väg till och från toaletter eller på gångmattorna. Enligt samma profil ska personalen också undvika att gena bakom ryggen på de som sitter vid datorerna. Man ska heller inte titta på varandras datorskärmar.