Forte granskar våld och trakasserier på jobbet

2019-05-28 11:22 Lena Gunnars  

För två år sedan tillsatte regeringen sju tioåriga nationella forskningsprogram för att möta dagens samhällsutmaningar. Forskningsrådet för människors hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, ska ta reda på hur hot, våld och trakasserier i arbetslivet kan minskas.

Forte ansvarar bland annat för det nationella programmet om arbetslivsforskning.  

”Vi har sett att det bland annat saknas forskning om hur samhället på ett bättre sätt kan inkludera underrepresenterade grupper i arbetslivet och hur förekomsten av hot, våld och trakasserier i arbetslivet kan minska. Det är områden där det är angeläget att stärka forskningen”, säger Thomas Jacobsson, programansvarig Forte.

Forte ska även forska om hur man kan förbättra både förutsättningar och villkor för att organisera och utföra arbete för olika anställnings- och arbetsformer och skapa förutsättningar för hållbart arbetskraftsdeltagande.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen