Förskolepersonal fick cancer – chef vägrar kolla fastigheten

2012-05-14 13:39 Lena Gunnars  

På förskolan Treklövern i Hagfors uppmättes halter av det cancerframkallande ämnet bensen som överskrider gränsvärdena. Men trots att en av de anställda fått cancer vill kommunens fastighetschef inte göra några fler mätningar, enligt skyddsombudet.

Förskolan ligger nära Hagfors mest trafikerade gata och nu känner sig personalen på förskolan orolig skriver skyddsombudet i sin anmälan till Arbetsmiljöverket.

Skyddsombudet begärde att en undersökning skulle genomföras av hur höga halterna av bensen var. Undersökningen genomfördes mellan klockan 8.25 och 16.18. Det är inte den tid när trafiken är som intensivas konstaterar skyddsombudet, som nu larmat Arbetsmiljöverket. Skyddsombudet skriver till verket att personalen inte blivit mindre orolig sedan en person fått en cancerdiagnos. Men enligt skyddsombudet vill kommunens fastighetschef ändå inte göra några fler mätningar. Arbetarskydd har sökt fastighetschefen för en kommentar.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö