Arbetsmiljö

Fyra omkom på jobbet under juli

Fyra personer omkom i arbetsolyckor under juli, visar Arbetsmiljöverkets preliminära statistik. Det gör sommarmånaden till en av årets mest olycksdrabbade.

Publicerad
Arbetsmiljöverkets preliminära statistik över antalet dödsolyckor i arbetet visar att 16 personer omkommit under årets första sju månader.

Den 7 juli dog en ställningsbyggare. Mannen som var i 30-årsåldern hade fallit från en byggställning i Umeå en vecka tidigare. Han fördes akut till sjukhus med allvarliga skador och lades in på intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus, men hans liv gick inte att rädda, skriver TT.

En vecka senare, den 14 juli, omkom två personer vid arbete i en vätgastank, i Gimo på Sandviks anläggning.

De två männen, omkring 40 respektive 60 år gamla, skulle utföra servicearbete i tanken på Sandviks område i Gimo. De hittades okontaktbara, och konstaterades senare avlidna.

Händelsen utreds, enligt TT, som arbetsmiljöbrott, meddelar Åklagarmyndigheten och en förundersökning har inletts om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död i två fall.

Den 15 juli klämdes en man ihjäl mellan betongelement i Södermanland.

Den preliminära statistiken visar att 16 personer har dött i samband med arbetsolyckor under årets sju första månader. Det är en minskning jämfört med de senaste åren.