Övriga Nyheter

Miljöförvaltningen hade råttor inomhus

Miljöförvaltningen hade råttor i källaren. Foto: Maja Suslin/Scanpix

Miljöförvaltningen för Habo och Mullsjö kommuner har stora problem med sin inomhusmiljö. I de lokaler där förvaltningen är inhyst i väntan på ett nytt kommunhus har det länge luktat illa. I somras fick man en förklaring, då en död råtta hittades i en golvbrunn i källarplanet.

Publicerad

När råttan avlägsnades från miljöförvaltningen kontor försvann den mest akuta stanken, men skyddsombud och andra har kunnat konstatera att alla problem inte är lösta. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombuden för Vision och Naturvetarna: "Efterforskningsarbetena har fortsatt i källarplanet och man har hittat stora mängder av råttbon och avföringsrester. Detta har naturligtvis varit en källa till den dåliga lukten, men är nog inte hela problemkällan."

Två av de anställda har reagerat kraftigt på den dåliga luften och flera är oroliga för att den är hälsovådlig. Fastighetsägaren har vidtagit en del åtgärder, men skyddsombuden betvivlar att de är tillräckliga. Nu vill de att Arbetsmiljöverket ingriper med ett föreläggande mot kommunen.