Skyddsstopp på Östra sjukhuset i Göteborg

2020-04-02 13:20 TT  
Östra sjukhuset i Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT

CORONAVIRUS. Fackförbundet Kommunal har utlyst skyddsstopp på en epidemiavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg. På avdelningen finns patienter som väntar på svar om huruvida de är smittade av det nya coronaviruset eller inte.

Enligt Christine Martilla, Kommunals ordförande på sjukhuset, beror åtgärden på att sjukhuset inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om skyddsutrustning.

Läs mer: Vårdförbundet kräver tydligare besked om skyddskläder

– Vi lägger skyddsstoppet på vissa arbetsmoment, de som är så nära patienten att man riskerar att bli smittad om man inte har riktig och korrekt skyddsutrustning, säger hon till P4.

– Det arbetet vi kommer att stoppa är arbete som när man matar, när man tar prover, när man hjälper till att vända i sängen, byter blöja, hjälper någon på toaletten. Sådana arbetsuppgifter kommer vi att stoppa utan korrekt skyddsutrustning.

Läs mer: Vårdpersonal rasar mot sänkta skyddskrav

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö