Mynaks gd kallas till ministern efter Previas avhopp

2019-09-26 10:27 Lena Gunnars  

Företagshälsovårdsbolaget Previa drar sig ur uppdraget att se över arbetsmiljösituationen på myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, skriver DN.   Orsak: Previa får inte prata med tidigare anställda.   

Flera personer på myndigheten har sagt upp sig på grund av dålig arbetsmiljö.  Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S,  gick i augusti ut och sade att man inte längre har förtroende för myndighetens förmåga att utföra sitt uppdrag.

Generaldirektören Nader Ahmadi har fått stark kritik för sitt ledarskap. Han har bland annat anklagats för hård hierarkisk styrning och trakasserier.

Sacos lokala skyddsombud gjorde en arbetsmiljöanmälan med krav på omedelbara åtgärder.

Previa kopplades in för att analysera situationen på myndigheten och komma med förslag på förändringar. Men nu drar sig Previa alltså ur.

Enligt en tjänsteanteckning som DN läst,  från ett möte mellan ledningen på Mynak och Previas ställföreträdande generaldirektör Anna Mannikoff, framkommer att myndigheten inte vill att företagshälsovården tar kontakt med personer som sagt upp sig. Istället vill myndighetens ledning att Previa riktar in sig på de nu anställda, som till största delen rör sig om nytillträdda personer. 

Läs mer: ”Svårt att ha förtroende för myndighetens förmåga”

Previa ska enligt DN ha dragit sig ur sitt uppdrag kort efter mötet, som var i början av september. En anledning som Previa enligt samma tjänsteanteckning ska ha uppgett är att det blir ”svårt att samarbeta kring resultatet”.

Previa har för DN avböjt att kommentera saken.

Enligt DN ska även det lokala skyddsombudet från Saco ha sagt upp sig.

Den nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark, S, ska enligt tidningen träffa generaldirektören den 4 oktober, för att förhöra sig om vad generaldirektören gjort åt situationen eller planerar att göra.

På en direkt fråga som Arbetarskydd nyligen ställde till myndighetens generaldirektör Nader Ahmadi, kring hur han ser på sin egen roll i det uppkomna läget när det gäller arbetsmiljön, svarade han så här:

– Jag har yttersta ansvaret och jag har också tagit det. Jag har också satt in lite åtgärder för att själv få stöd i min roll som generaldirektör. Jag har fått mentorer bland mina kolleger och jag upphandlar en tjänst nu som ledningsstöd och coach för mig och för min ledningsgrupp.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen