Statssekreteraren om kritiken mot Mynak-rapport

2021-03-29 14:15 Lena Gunnars  
Rasmus Cruce Naeyé Foto: Kristian Pohl

Regeringen har nåtts av kritiken som kommit mot Mynaks förslag på lösningar på kompetensbristen. Statssekreteraren på Arbetsmarknadsdepartementet är nu angelägen om att ha en dialog med de berörda parterna.

Regeringen har nu tagit emot tagit emot Mynaks förslag på hur myndigheten anser att utbildningssituationen för företagsläkare kan lösas.

Rasmus Cruce Naeyé skriver att företagshälsovården är en viktig del i arbetet för friska arbetsplatser och att det är angeläget för regeringen att den används i större utsträckning i det förebyggande arbetsmiljöarbetet.

Läs mer: Företagsläkaren: ”Det finns få utbildningsplatser”

Han framhåller att det förutsätter en företagshälsovård med god kompetensförsörjning, hög kvalitet och ett ändamålsenligt regelverk.

"Jag känner till att det finns synpunkter på förslagen som redovisats. Det är därför viktigt för mig att här närmast ha en dialog med berörda parter för att höra vilka synpunkter som finns”, skriver Rasmus Cruce Naeyé.

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö