”Bedriver inte välgörenhet på salongen”

2018-02-14 13:28 Lennart Lundquist  
Kundstolarna på skönhetssalongen går inte höja så att de anställda får en god arbetsställning. Det är en av anmärkningarna från regionala skyddsombudet. Foto: Frances Roberts / Alamy/IBL

Handels regionala skyddsombud har en lång rad allvarliga anmärkningar på skönhetssalongen Rapide for brows i Mall of Scandinavia i Solna. Ägaren avfärdar klagomålen.

De anställda har svårt att ta raster och pauser eftersom ensamarbete förekommer regelbundet. Belysningen är dålig. Kundstolarna går inte höja så att de anställda får en god arbetsställning. Lådorna för arbetsmaterial är för lågt placerade. Ljudnivån är bullrig. Personalen känner en press att arbeta när de är sjuka. Tidsbokningen är för snäv vilket upplevs som stressande. Personalen har inte tillgång till låsbara skåp.

Läs mer: Skönhetssalong på kant med Handels om arbetsmiljön

Arbetsgivaren svarar med att hon inte kommer att ändra någonting i salongen – och avslutar med:

”Så mer luft i bokningen är inte något som kommer att ske. Kanske inte behöver förtydligas mer än så. Då bedriver vi inte längre en verksamhet utan välgörenhet och det finns inga motiv för det.”

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen