Dödsfall på Stora Enso efter olycka med hjullastare

2016-04-11 12:49 Tiina Demargne  
Stora Enso Fors bruk är en av världens största tillverkare av falskartong för konsumentförpackningar och trycksaker. Här görs också massan till kartongen. Foto: Jörgen Appelgren

(Uppdaterad) En kvinna i 45-årsåldern avled efter att på måndagsmorgonen ha blivit påkörd av en hjullastare på Stora Ensos kartongfabrik i Fors.

Vid klockan 09.30 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Stora Ensos bruk i Fors, nordost om Avesta. Vid 13-tiden meddelade polisen att kvinnan avlidit av skadorna.

Kvinnan var anställd av en underleverantör.

Vid presskonferensen på måndagseftermiddagen deltog räddningsledaren Daniel Lundin och Cecilia Carter, chef för Fors Bruk.

– Det första larmet vi fick var en trafikolycka på fabriksområdet. När vi kom fram till platsen såg vi att en olycka hade inträffat och att en person hade blivit påkörd av en traktor. Ambulanspersonalen jobbade med den här personen men dessvärre gick inte personens liv att rädda, berättar Daniel Lundin, enligt Dalarnas Tidningar.

– Vi har tagit hjälp av Posomgruppen för att ge stöd åt de människor som behöver det och för att kunna stötta alla inblandade. Detta är en oerhört tragisk olycka. Våra tankar och kondoleanser går till de anhöriga, säger Cecilia Carter till tidningen.

Polisen har nu inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

Läs också:

Läs mer: Skyddsombudet i Fors: Vi har varit förskonade från olyckor i ett antal år

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö