Skyddsombudet i Fors: Vi har varit förskonade från olyckor i ett antal år

2016-04-11 15:05 Elsa Persson  
Michael Gylfe är arbetsställets huvudskyddsombud. Foto: Jörgen Appelgren

Michael Gylfe är arbetsställets huvudskyddsombud på Stora Ensos bruk i Fors. När Arbetarskydd når honom på måndagseftermiddagen ska han precis möta upp representanter för Arbetsmiljöverket som kommit till bruket för att inspektera olycksplatsen.

Michael Gylfe säger att det är för tidigt att i nuläget kommentera någon eventuell orsak till dödsolyckan. En kvinna i 45-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en hjullastare.

I ett tidigare reportage i Arbetarskydd om Stora Ensos bruk i Fors, påtalades att det var trångt på fabriksområdet dagtid. Men Michael Gylfe ser inte trängseln i sig som ett arbetsmiljöproblem.

– Vi har ett relativt trångt fabriksområde, så är det ju. Det är tung industri vi håller på med och risker finns alltid. Vi har varit förskonade från olyckor i ett antal år, och vi har ett bra arbetsmiljöarbete.

Alla som arbetar på bruket får ordentlig information om potentiella risker innan de ”släpps innanför grindarna”

– Oavsett om det är entreprenörer eller vår egen personal så får alla ordentlig utbildning och information om vad man bör tänka på området, säger Michael Gylfe.

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö