Arbetsmiljö

Usla utrymningsvägar för stripporna

Arbetsmiljöverket anmärker på att nattklubbens utrymningsvägar är mörka och blockerade. Foto: TT-Bild

På en nattklubb i Göteborg är utrymningsvägarna mörka och blockerade av byggmaterial – vilket är ett arbetsmiljöproblem för stripteasedansarna.

Publicerad

Arbetsmijöverket hade efter inspektionen synpunkter på de separata rum där dansen utförs nära enskilda kunder. Det finns visserligen larm till vakterna men ”det finns risk att de som utför stripteasen inte snabbt kan ta sig ut ur rummet vid en hotfull situation” då utrymningsvägarna är blockerade.

I övrigt var Arbetsmiljöverket inget att anmärka på när det gällde förhållandena på nattklubben där striptease bedrivs av mellan 15 och 20 egenföretagare. Gästernas rökrum har en ”väldigt bra processventilation”. Klubben har också ”väldigt högt säkerhetstänk”, dörrarna är låsta och vakter finns alltid vid ingången.

När Arbetsmiljöverket var på nattklubben, som har öppet fram till sex, sju på morgonen, noterade man också:

”I danslokalen har man dämpad musik eftersom man vill att kunderna ska kunna prata med varandra och med de som arbetar med striptease.”

Senast den 26 februari måste nattklubbsägarna säkerställa alla utrymningsvägar. Om inte väntar ett vite på 50 000 kronor.