Usla utrymningsvägar för stripporna

2019-01-15 10:31 Lennart Lundquist  
Arbetsmiljöverket anmärker på att nattklubbens utrymningsvägar är mörka och blockerade. Foto: TT-Bild

På en nattklubb i Göteborg är utrymningsvägarna mörka och blockerade av byggmaterial – vilket är ett arbetsmiljöproblem för stripteasedansarna.

Arbetsmijöverket hade efter inspektionen synpunkter på de separata rum där dansen utförs nära enskilda kunder. Det finns visserligen larm till vakterna men ”det finns risk att de som utför stripteasen inte snabbt kan ta sig ut ur rummet vid en hotfull situation” då utrymningsvägarna är blockerade.

I övrigt var Arbetsmiljöverket inget att anmärka på när det gällde förhållandena på nattklubben där striptease bedrivs av mellan 15 och 20 egenföretagare. Gästernas rökrum har en ”väldigt bra processventilation”. Klubben har också ”väldigt högt säkerhetstänk”, dörrarna är låsta och vakter finns alltid vid ingången.

Läs mer: Byggnadsarbetare larmar inifrån Norra Tornen

När Arbetsmiljöverket var på nattklubben, som har öppet fram till sex, sju på morgonen, noterade man också:

”I danslokalen har man dämpad musik eftersom man vill att kunderna ska kunna prata med varandra och med de som arbetar med striptease.”

Senast den 26 februari måste nattklubbsägarna säkerställa alla utrymningsvägar. Om inte väntar ett vite på 50 000 kronor.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen