Usla arbetslokaler för socialsekreterarna

2017-11-30 13:23 Lennart Lundquist  

Socialsekreterarna saknar reträttvägar vid hot, en del jobbar i korridoren och färgen flagnar på väggarna. Arbetsmiljöverket kräver nu bättre lokaler och hotar med vite.

Omvårdnadsförvaltningens lokaler i Söderhamn, där socialsekreterarna arbetar, är inte anpassade efter verksamheten, konstaterar Arbetsmiljöverket efter att ha inspekterat arbetsplatsen.

Samtalsrummen räcker inte till varför känsliga samtal måste hållas i arbetsrum som är lyhörda. Socialsekreterarna känner oro och stress över att sekretessbelagda uppgifter därför kan höras av andra och spridas.

Arbetsrummen saknar dessutom reträttvägar vilket gör att socialsekreterarna inte kan lämna rummet om en hotfull situation uppstår.

Läs också:

Läs mer: Förebygger incidenter med rätt arkitektur

Flera socialsekreterare har sina arbetsplatsen i en korridor. Det finns även arbetsplatser som saknar fönster.

Luftkvaliteten i lokalerna är dålig och färgen på väggarna flagnar.

Så får det inte vara, menar Arbetsmiljöverket som ger Söderhamns kommun fram till den 31 mars att ordna så att personalen får bättre lokaler.

Detta vid ett vite på 100 000 kronor.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö