Stora leveranser av andningsskydd säkrade

2020-03-19 16:41 TT  
Socialstyrelsen har ingått ett avtal med ett företag om leverans av ytterligare 200 000 andningsskydd varje månad. Foto: Adam Ihse/TT

CORONAVIRUS. Sverige har säkrat omfattande leveranser av andningsskydd till den svenska sjukvården. Socialstyrelsen har tecknat ett avtal med företaget Dräger om att leverera ytterligare 200 000 enheter varje månad. Bolaget levererar redan andningsskydd till en del regioner. – Det är betydande och viktiga tillskott, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Enligt Hallengren är det en långsiktig lösning baserad på inhemsk produktion.

Jonas Nyquist från Dräger säger att de nya leveranserna kommer att börja innan mars månad är över.

Lena Hallengren uppmanar företag som kan hjälpa till att lösa materialbristen att vända sig till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Läs mer: Arbetsmiljöverket: Skyddsmask får användas

– Personlig skyddsutrustning till vårdpersonal har varit en flaskhals, vilket är skälet till att vi arbetar dygnet runt för att se till att vi säkrar att det finns ett skydd för den som arbetar i vården.

Ett hårt arbete pågår enligt Hallengren för att få fram material som har fastnat i Europa på grund av exportrestriktioner och med att teckna nya avtal med företag.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö