Skyddstopp hävt på Östra sjukhuset i Göteborg

2020-04-03 10:53 TT  

CORONAVIRUS. Strax efter klockan 19 på torsdagen hävdes det skyddsstopp som fackförbundet Kommunal lagt på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg tidigare på dagen.

Beslutet togs efter ett telefonmöte mellan Arbetsmiljöverket, arbetsgivaren och representanter för Kommunal.

– Vi och arbetsgivarna har olika uppfattningar om vad som är patientnära arbeten. Under fredagen kommer vi att hålla möten dels med medarbetarna, dels med arbetsgivarna. Allt för att försöka hitta en lösning som alla kan vara nöjda med, säger skyddsombudet Liselott Hellström till SVT Nyheter Väst.

Läs mer: Skyddsstopp på Östra sjukhuset i Göteborg

Det var vid 13-tiden som fackförbundet utlyste skyddsstopp på en epidemiavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg. På avdelningen finns patienter som väntar på svar om huruvida de är smittade av det nya coronaviruset eller inte. Enligt fackförbundet följde inte sjukhuset Folkhälsomyndighetens rekommendationer om skyddsutrustning, vilket medförde risk för att vårdpersonalen skulle smittas.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö