Sjukhusdirektör får bottenbetyg i arbetsmiljöenkät

2017-03-16 17:09 Tiina Demargne  
Melvin Samson, Karolinska universitetsjukhuset. Foto: Stefan Bohlin

Karolinska sjukhusets direktör Melvin Samsom får bottenbetyg i en arbetsmiljöenkät som Läkarföreningen låtit göra. Bara tre procent av de svarande läkarna har förtroende för honom, skriver Dagens Nyheter.

59 procent av de 1.394 läkare som svarat på förtroendefrågan uppger att de inte har förtroende för Melvin Samsom. Enligt tidningen visar enkäten även på stort mot

Läs mer: Läkarna anmäler brister på Nya Karolinska sjukhuset

– Vi tycker att det är ett alarmerande resultat. Med så här lågt förtroende kan man inte fortsätta genomföra en så stor organisationsförändring. Vi vill att omorganisationen tar paus, säger Yvonne Dellmark, läkarföreningens ordförande på Karolinska universitetssjukhuset, till DN.

Läs också:

Läs mer: Läkarna anmäler brister på Nya Karolinska sjukhuset

53 procent av sjukhuset läkare uppger att bristen på vårdplatser är det mest akuta problemet och att patienter drabbas av vårdskador till följd av det.

– Jag tar fullt ansvar för den här stora förändringen. Vi kommunicerar med läkarna, och min tolkning av enkäten är att vi måste göra det ännu mer, svara Melvin Samson och fortsätter:

– Vi arbetar hela tiden med att öka antalet vårdplatser. Det är ett problem som vi jobbar med varje dag. Det är ett högprioriterad fråga.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö