Nya arbetsmiljömyndigheten har arbetsmiljöproblem

2019-06-19 13:45 Enikö Arnell-Szurkos  

Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, brister i sitt arbetsmiljöarbete. Detta enligt skyddsombudet som i en 6:6a-anmälan larmar om hög arbetsbelastning, skriver tidningen Du&jobbet.

Hög arbetsbelastning och personalomsättning ledde till slut till en 6:6a-anmälan. Skyddsombudet på Mynak i Gävle, en ny arbetsmiljömyndighet som inrättades i juli 2018, har nu lämnat en 66a-anmälan till arbetsgivaren.

– Det handlar om både arbetsbelastning och arbetstider. Uppdrag kommer för snabbt inpå, och tiden fram till leverans blir för kort, säger Christer Gustafsson, ombudsman på SSR, till Du&jobbet.

Läs mer: Myndigheten för arbetsmiljökunskap invigdes

Myndigheten har 17 anställda. Flera medarbetare har redan slutat eller inte tillträtt sina tjänster under detta första turbulenta år.

Ledningen krävs nu på åtgärder för brister i rutiner och arbetsmiljökunskap. Mynak inrättades för att ”skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor om arbetsmiljö”, enligt den egna hemsidan.

Mynak invigdes den 15 augusti 2018.

Enikö Arnell-Szurkos

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö