Myndigheten för arbetsmiljökunskap invigdes

2018-08-15 16:58 Ann Olrin  

Det var arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson som klippte banden när den nya myndigheten för arbetsmiljökunskap, MynAK, invigdes i Gävle i dag.

Myndigheten är en del av regeringens långsiktiga satsning på arbetsmiljö.

”Myndigheten för arbetsmiljökunskap ska fungera som ett nationellt kunskapscentrum för arbetsmiljöfrågor och har till uppgift att ansvara för kunskapsuppbyggnad och kunskapsspridning samt utvärdering och analys i syfte att bidra till att kunskap om arbetsmiljö kommer till användning i praktiken.” skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.

– Myndigheten för arbetsmiljökunskap är ett viktigt steg i det arbetet och kommer bli ett nav för den kunskap som ska ligga till grund för hur vi förbättrar den svenska arbetsmiljön, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.

MynAK har för närvarande 11 medarbetare och kommer att byggas upp successivt för att vara fullt utbyggd år 2020 med 30 till 40 medarbetare.

Den nya myndigheten ska ersätta Arbetslivsinstitutet som las ner av alliansregeringen 2007.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen