Arbetsmiljö

Nu stänger Skånetrafiken främre bussdörrarna

I Stockholmsområdet är lokalbussarnas framdörrar redan stängda för resenärerna. Arkivbild från den 18 mars. Foto: Ali Lorestani/TT

CORONAVIRUS. Skånetrafiken kommer att stänga de främre dörrarna på bussarna. Ett krav om att så ska ske väntas från Arbetsmiljöverket inom kort, uppger kollektivtrafikbolaget för TT. Enligt uppgifter har en chaufför på regionbussarna avlidit i covid-19.

Publicerad

– Vi har varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och har fått information att de kommer att ta ett beslut om att vi ska stänga av främre dörrpar. Vi kommer självklart följa det, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef för bussar på Skånetrafiken, till TT.

Information till de anställda ska ha gått ut och chaufförer har redan från och med i dag möjlighet att stänga de främre dörrarna. Busschaufförer och skyddsombud i Skåne har under en tid stridit för att slippa ha de främre dörrarna som en ingång för resenärer för att minska risken att smittas av coronaviruset.

Sydsvenskan rapporterar att en chaufför på Nobinas gula regionbussar avlidit i covid-19 på torsdagen. Fler chaufförer ska ha insjuknat.