Ingen stoppad spårvagnstrafik i Göteborg

2020-05-20 10:42 TT  
Det blir inget skyddsstopp för spårvagnstrafiken i Göteborg i eftermiddag, sedan facket och arbetsgivaren kommit överens om åtgärder. Foto: Adam Ihse/TT

CORONAVIRUS. Det blir inget stopp för spårvagnstrafiken i Göteborg under onsdagen. Fackförbundet Kommunal och Göteborgs Spårvägar har kommit överens om skyddsåtgärder för förarna.

– Nu har de fixat problemet så frågan är ganska desarmerad, säger Johan Kanmert, skyddsombud och ledamot i sektion Trafik, Kommunal Väst.

Han lade under gårdagen ett skyddsstopp för förarnas arbete, eftersom han ansågs att de inte var tillräckligt skyddade mot coronasmittan. Stoppet kom att skjutas upp till onsdag eftermiddag då det krävdes tid att vidta tillräckliga åtgärder.

Diskussionen om hur det ska lösas har pågått sedan i slutet på mars.

– Vi har under natten stäng av främre delen av spårvagnarna. Framdörrarna är nu stängda och vi har spärrat av en del bakom förarhytten med band, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborgs spårvägar.

Läs mer: Facklig EU-kritik: Sätt covid-19 i högsta riskklass

Förändringen har gjorts på samtliga spårvagnar. I den avspärrade avdelningen längst fram kan förare som gör så kallade passresor, färdas mellan olika hållplatser för att i arbetet byta spårvagn, sitta.

– Det görs ju riskanalyser på alla allting. Vi är väldigt lagreglerade när det gäller spårtrafik, säger Annette Johansson.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö