Följ LO:s hearing om döden på jobbet

2019-03-12 09:49 Tiina Demargne  

Hur stoppar vi döden på jobbet? frågar sig LO och anordnar en hearing med bland andra Ylva Johansson, S, som deltagare i dag, tisdag, med start kl 10.00.

Arbetsmarknadsministern Ylva Johanssons får berätta om sina planer för att minska antalet dödsolyckor, skyddsombud vittna om hur de upplever sin vardag och även fack och arbetsgivare deltar.

Som Arbetarskydd tidigare berättat stoppas inte döden på jobbet trots regeringens nollvision och hundratals miljoner extra till arbetsmiljöpolitiken. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, har fortsatt förtroende för Arbetsmiljöverkets sätt att arbeta men säger också:

– Ja, jag har förtroende för Arbetsmiljöverket, absolut. Men det har kommit ganska samstämmiga synpunkter från parterna, och det är klart att det lyssnar jag noga på.

18 dödsolyckor hittills i år är det största antalet på över tio år under samma period, enligt Arbetsmiljöverkets statistik. I fjol dog 58 arbetstagare.

Följ LO:s webbsändning här. Den pågår mellan kl 10-12.30.

Deltagare i LO:s hearing

Ylva Johansson, Socialdemokraterna
Karl-Petter Thorwaldsson, LO
Berit Müllerström, LO 
Johan Lindholm, Byggnads
Lenita Granlund, Kommunal
Catharina Elmsäter-Svärd, Sveriges Byggindustrier
Elisabeth Antfolk, Kommunal
Karl Paine, Byggnads
Peter Munck af Rosenschöld, Sveriges Företagshälsor
Alireza Akhondi, Centerpartiet

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö