Facket: Utred coronasmittade sjuksköterskans död

2020-04-24 14:32 Tiina Demargne  

CORONAVIRUS. En sjuksköterska, i 40 årsålder, vid Karolinska sjukhuset i Huddinge har avlidit, efter att ha smittats av coronavirus. Den exakta dödsorsaken är inte fastställd.

– Arbetsgivaren har faktiskt att göra en arbetsskadeanmälan och via den titta på hur den här personen har arbetat. Arbetsgivaren har det största ansvaret, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro, till TV4.

Läs mer: Stor oro hos vårdpersonal efter coronadödsfall

Sjuksköterskan insjuknade förra veckan och hade kort före det testats positiv för coronaviruset. Verksamhetschefen på sjukhuset skriver enligt Vårdfokus:

"Vi sörjer en uppskattad och skicklig kollega och våra tankar går till sjuksköterskans anhöriga. Sjuksköterskan var sjukskriven för sina covid 19-symptom och avled i hemmet. Den exakta dödsorsaken är inte känd och av hänsyn till den personliga integriteten kommer sjukhuset inte att lämna några ytterligare kommentarer”.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö