Tidningen

Vårkänslor i ylletröjan

En känga till våren. Blåkläder har tagit fram 2481, som är en flexibel skyddskänga med bred läst. Kängan är försedd med flera egenskaper som ska ger optimalt skydd i arbetet. Den har bland annat tåskydd, spiktrampskydd, yttersula med halkskydd och skyddande häl, ankelskydd samt gummiförstärkning över tådelen. Kängan är halvhög och har skyddsklass S3 SRC. Mellansulan är i phylon och en kompositskena skyddar undertill. Ovandelen är i helnarvsläder och är vatten- och oljeavvisande. Sulan är antistatisk och ska ge optimalt grepp och halkstopp. Kängan har högpresterande fukttransport och stabilt hälstöd. Under våren följer dessutom ergonomiska innersulor med på köpet. Pris: 1 299 kronor, exklusive moms.
Handskar för utejobb. Guides nya skyddshandske 5002 är främst tänkt för utearbeten under vår/höst och ska skydda händerna mot vind och väta. Den fodrade handsken är tunn med en tight passform och tillverkad i syntetläder. Förutom vädertåligheten har den ett sömlöst tumgrepp, en sömlös handsida samt förstärkt pekfinger, tumme och fingertoppar. Handsken är ett passande val för exempelvis byggarbetare, snickare och parkarbetare. Den är tillverkad i ett hi-vis-material för ökad synlighet. Finns i storlek 7–12. Pris: 221 kronor exklusive moms för ett halvt dussin.
Skyddsjacka för yrkeskvinnor. Technical Extreme, Husqvarnas mest avancerade skyddskläder, finns nu också för yrkeskvinnor. För första gången lanseras Extreme-jackan i en efterlängtad dammodell, unikt designad för kvinnor som behöver skyddskläder för en aktiv arbetsdag. Jackan är tillverkad av lätta tyger som ska andas och har förböjda armbågar för bättre rörlighet. Ventilationsöppningar på oket och i sidorna ska hålla kroppen sval vid hårt arbete. Varselfärgat tyg och reflexband ger hög synlighet under mörka förhållanden. Pris: 3 095 kronor, exklusive moms.
Ull ska hålla lukten bortaL Brador har lanserat en arbetströja i hundra procent tovad ull. Tröjan är utvecklad i samarbete med sportklädesmärket Ivanhoe. L Brador by Ivanhoe är en arbetströja som ska hålla värmen oavsett fukt. Tack vare att ullen har en naturlig resistens mot bakterietillväxt ska tröjan inte dra till sig dålig lukt och behöver därför inte tvättas lika ofta som syntetiska material. Den är försedd med en hel dragkedja. Arbetströjan kommer i färgen grå och modellen passar såväl kvinnor som män. Tröjan passar även under en skaljacka för arbete utomhus.Pris: 1 080 kronor, exklusive moms.
Skydda hörseln också. 3M Peltors Protac III är ett hörselskydd som också har medhörningsfunktion. Det ökar säkerheten, eftersom man bättre hör larm, rop och varningssignaler från backande fordon och liknande. Dessutom kan man även i bullriga miljöer kommunicera med sina kolleger utan att behöva lyfta på hörselskyddet. Pro Tac III finns i två storlekar. Modellen Pro Tac III Slim är lämplig för dem som arbetar i en mindre bullrig miljö. Då kan man välja en kåpa som är mindre bred och har lägre vikt. Pris: 866 kronor, exklusive moms.

Vår och sommar öppnar för lättare skyddskläder som ändå ger det skydd som behövs.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →