Varje minut räknas – för att skydda mot belastning

2015-08-16 23:00 Birgitta Ländin  

MATAFFÄREN. Du stämplar in när du börjar dagens pass. Du stämplar ut för rast och när du går hem. En missad minut ger avdrag på lönen.– Du får betalt för den tid du arbetar. Det är väl inget konstigt med det? säger Jeanette Sjödin, vd och en av tre köpmän på Ica Ringen i Stockholm.

Det lyser ett antal små gröna lampor vid de listade namnen intill den elektroniska stämpelklockan. Dessa lampor visar vilka i personalen som är på plats. Andra är släckta den här fredagsförmiddagen. En lampa blinkar.

– Den där blinkningen visar att personen är på rast, förklarar Jeanette Sjödin.

Blinkar det på ett annat sätt betyder det att en person ska jobba men är försenad, eller har glömt att stämpla in.

Som de flesta större livsmedelsbutiker har Ica Ringen ett stort antal deltidsanställda, bland annat högskolestudenter som jobbar extra. Affären har öppet 7 till 23 varje dag. Det elektroniska tidssystemet, TIL-Tid, där stämpelklockan är en av flera komponenter, räknar arbetstiden inklusive rätt OB. Uppgifterna skickas sedan automatiskt vidare som löneunderlag.

– Personalkostnaden är ju den största enskilda kostnaden i butiken. Därför är det viktigt att planera så kostnadseffektivt som möjligt, för­klarar Jeanette Sjödin.

De olika passen som varuplock och kassa­arbete planeras i detalj, inte minst för att se till att ingen sitter för länge i kassan, vilket är viktigt av belastningsergonomiska skäl. Kassornas information om kunder och artiklar per minut kan matas in i det elektroniska tidssystemet. Detta ger en exakt beräkning av hur stort behovet av personal är olika tider på dagen.

Men vad händer om någon glömmer att stämpla in?

– Då skriver man en tidskorrigeringslapp, och en administratör för in det i systemet.

Det går också att kontrollera ankomsttiden mot loggen från ytterdörren, för även där använder personalen den elektroniska brickan. Här på Ica Ringen fungerar brickan alla dagar, men den går att ställa in så att den är kopplad till schemat, då fungerar inpasseringen bara de dagar den anställda är schemalagd.

Vad säger då personalen om att vara så detaljkontrollerad?

– Jag upplever att de är nöjda. Det blir rättvist såhär, säger Jeanette Sjödin. Och när du stämplar ut för dagen är du helt ledig, till skillnad från många som har fria arbetstider.

Personalen har möjlighet att via en webb­sida själv kontrollera sitt schema och även byta skift med någon kollega. Ett skiftbyte lämnas som ett förslag och är godkänt när en överordnad har klickat okej.

Fingret nya stämpeln

Garanterat säkert mot fusk, glömska, förfalskning och stöld – så brukar metoden att använda fingeravtryck för passerkontroll och vidhängande tidrapportering marknadsföras.

Men är det verkligen tillåtet? I slutet av 2010 tog Datainspektionen ställning efter att butikskedjan The Phone House introducerat metoden. Datainspektionen gav godkännande av metoden, på vissa villkor.

Företaget måste informera all personal och inhämta samtycke från alla anställda. Informationen ska ske i enlighet med personuppgiftslagens paragraf 25, vilket innebär att alla får veta vem på företaget som hanterar personuppgifterna och att alla anställda har rätt till registerutdrag.

Systemet måste också vara frivilligt. Den som inte vill kontrolleras med den här metoden måste erbjudas alternativ, förslagsvis ett vanligt passerkort. Den som motsätter sig metoden får inte utsättas för någon påtryckning att ändra sig.

The Phone House har fortsatt att använda fingeravtrycksmetoden och är alltjämt nöjda med systemet, säger marknadschefen Johan Järnliden.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen