Våga rensa luften

2012-12-16 23:00 Lennart Kriisa  
Lennart Kriisa är chefredaktör för Arbetarskydd

LEDARE. För ett par år sedan bestämde jag mig för att bojkotta julen. Jag letade efter ett land att besöka där det inte fanns några krav på firande. Lotten föll sålunda på ett muslimskt land och enklast var det att ta sig till Marocko. Vad jag missat var att de just då firade något helt annat – ramadan. För en svensk är den högtiden ett mycket märkligt påfund.

Tanken är, på ett ungefär, att du kommer närmare Gud om du under en period kan utmana dina begär. Under dygnets ljusa timmar får du nämligen varken äta eller röka. Om hunger leder till att du blir bättre kompis med Gud vet jag inget om, men för många är ramadan en kul högtid, party varje kväll med ett överflöd av mat och vänner.

Lättretliga blir förstås en del under dagtid. I Nordafrika är det dessutom tillåtet att visa sin ilska, där får du skälla efter noter. Jag minns två män, förmodligen rökare med abstinens, som grälade om en parkeringsplats. Oj vad de gormade. Men folk bara passerade, det var ingen stor grej. Ett lika högljutt bråk i Sverige hade fått alla att stanna upp, någon hade säkert ringt polisen.

Som svensk skäller jag aldrig på offentlig plats, hur förbannad jag än blir. Men en gång blev jag riktigt rasande framför en biljettlucka i Bangkok. Thailändarna hade ingen som helst känsla för ett civiliserat kösystem, folk i en klump och vassast armbågar kom först. Jag tappade fattningen och höjde tonen, varpå omgivningen stelnade till. I Thailand får man inte tappa ansiktet, aldrig visa sin vrede.

I Sverige är allt lagom, vi befinner oss mittemellan thailändaren och nordafrikanen. På de svenska arbetsplatserna skäller vi aldrig, det strider helt mot vår kultur. I stället håller vi ilskan inom oss. Om konflikten pågår under lång tid, då får vi svårt att sova, går till doktorn, ordineras medicin som inte hjälper och blir långtidssjukskrivna.

Jag tror att vi måste våga rensa luften och hitta en lösning på konflikterna. Självfallet ligger ansvaret på chefen när det knakar på arbetsplatsen, men om alla bara går runt tysta och mår dåligt, då blir det aldrig bättre. Nästa år hoppas jag dessutom att de psykosociala skyddsronderna får sitt genombrott.

I det här numret kartlägger vi konflikterna på arbetsplatserna – och presenterar lösningarna förstås. En riktigt god och konfliktfri jul!

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö