Tågföretaget döms till maxbot

2017-03-20 00:00 Ann Norrby  
Städerskan klämdes fast i första vagnen i tåget när det körde in i ett hus. Hon skadades svårt. Foto: Anders Wiklund/TT

Tågets broms var inte ilagd när städerskan gick in i det. Hon blev svårt skadad när tåget körde igenom en stoppbock och fortsatte in i ett hus. Arbetsmiljöåklagaren och tågoperatören Arriva är överens om att företaget ska betala 500 000 kronor i företagsbot.

Olyckan hände en natt i mitten av januari 2013. Städerskan kommer inte ihåg vad som hände före olyckan. Direkt efter den hävdade Arriva och SL att hon stulit tåget. Detta har de båda företagen i efterhand bett om ursäkt för.

Städerskan var anställd av Caretia AB som var underentreprenör till Arriva. Hon klämdes fast i tågets första vagn och bröt underkäken och flera revben. Hon fick också flera sårskador.

Arriva hade samordningsansvaret och därmed ansvaret för olyckan. Att olyckan kunde hända berodde på att en rangerare hade ställt tågsetet obromsat för att hindra att bromsarna frös. Det gjorde att tåget startade och körde iväg när städerskan stängde dörrarna. Rangeraren visste inte att detta kunde hända.

Arbetsmiljöåklagare Anne-Marie Helander konstaterar att tågoperatören Arriva har varit oaktsam och att oaktsamheten har orsakat städerskans skador.

Arriva borde ha bedömt riskerna i såväl städerskans som rangerarens arbete. Företaget skulle också ha gett rangeraren tydliga instruktioner och sett till att de följdes.

Arriva ska förutom företagsboten på 500 000 kronor betala 20 000 kronor för kränkning till den skadade städerskan.

Högst en halv miljon

Genom strafförelägganden kan företagen slippa rättegång efter arbetsolyckor. Om de går med på att de har orsakat en olycka kan de godkänna att betala som mest 500 000 kronor i företagsbot. Är det motiverat med en större företagsbot, måste en domstol döma ut den.

Företagsbotsutredningen föreslår att summan som kan betalas genom ett strafföreläggande höjs till 3 miljoner kronor.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen