SKL: Säkerhetsfrågan finns på dagordningen

2016-08-25 14:23 Lena Gunnars  

ARBETSGIVARNA. ”Jag uppfattar att våra medlemmar är väldigt aktiva i arbetet med att förbättra säkerheten för sin personal”, säger Max Ekberg, SKL.

Arbetsgivarorganisationen SKL medverkade i rundabordsdiskussionen hos inrikesminister Anders Ygeman i vintras. SKL har även diskutera våldet mot blåljuspersonal med MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. 

– Frågan är medvetandegjord och finns på dagordningen för både kommuner och landsting. Det pågår ett arbete på många olika plan för att hitta lösningar, säger Max Ekberg som är handläggare inom området skydd mot olyckor och räddningstjänst vid SKL.

Frågan är komplex, menar han, eftersom det ligger i arbetets natur att olika bedömningar görs från situation till situation. Räddningspersonalen gör redan i dag riskbedömningar vid varje enskild utryckning.

Mycket av det förebyggande arbetet för arbetsgivarna handlar om att se över arbetsrutiner och arbetssätt och fundera på hur myndigheter bör samarbeta när det uppstår social oro och hot om våld i ett område.

– Givetvis går allting att göras bättre. Men jag uppfattar att våra medlemmar är väldigt aktiva i arbetet med att förbättra säkerheten för sin personal, säger Max Ekberg.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen