Roligare åk med bättre säkerhet

2014-06-19 13:34 Anna de Lima Fagerlind  
Plattformen de anställda står på när de spänner fast åkarna på Gröna Lunds berg- och-dalbana Twister var för hög. Foto: Magnus Liljegren / All over press

En för hög plattform på Gröna Lunds nya berg-och-dalbana gav de anställda ryggsmärtor. Problemet uppmärksammades tack vare ett nytt system för att anmäla arbetsskador på nöjesparken.

Ett webbaserat system för att rapportera in arbetsskador har införts på Gröna Lund. När en olycka eller skada förs in i systemet kopplas den till rätt enhet och avdelning. Samtidigt går ett mejl ut till den berörda chefen så att händelsen kan utredas och åtgärdas.

– Vi får alla händelser samlade på ett ställe, det ger en mycket bättre överblick, säger Anja Ringdahl, HR-specialist på Gröna Lund.

Systemet började användas förra sommaren, och efter ett tag stod det klart att flera anmälningar gällde samma attraktion: Twister. Flera anställda som jobbade på den nya berg- och-dalbanan märkte av smärtor i ryggen.

De anställda stod för högt när de spände fast säkerhetsbyglarna på åkarna. De tvingades böja sig ned varje gång, en rörelse som efter många upprepningar kan leda till belastningsskador. Inför årets säsong har Twister byggts om.

– Nu har vi sänkt plattformen som de står på med 20 centimeter, säger Anja Ringdahl.

En annan utmaning är den stora mängden nyanställda. 1 100 säsongsarbetar varje sommar, omkring 600 av dem har aldrig jobbat på Gröna Lund förut. Parken har både en teoretisk och en praktisk utbildning. De som ska jobba med attraktioner och på skjutbanan får också göra en ”uppkörning” för att visa att de klarar av att utföra arbetet på ett säkert sätt.

När alla nya har fått sina introduktioner hålls en generalrepetition innan parken öppnas för besökare.

– Då bjuder vi in våra anhöriga. Det blir en sista träning, med verkliga gäster, säger Anja Ringdahl.

Recept för lyckad introduktion

Intro i 4 steg

Gröna Lund tar emot 1 100 säsongsarbetare varje sommar. Här är nöjesparkens recept på en bra introduktion:

1. Teori

Håll en teoretisk utbildning om hur arbetet fungerar. Ge en skriftlig arbetsbeskrivning. Håll en serviceutbildning för att lära de anställda bemöta gästerna.

2. Praktik

Håll en praktisk utbildning så att de anställda får lära sig den enhet de ska arbeta på.

3. Uppkörning

Om de anställda ska jobba med verksamhet som har säkerhetsrisker, gör ett test för att se att de klarar av det.

4. Genrep

Innan ni drar i gång verksamheten på allvar – öva.

Så skyddas spökena från slagsmål

  • Förra året uppmärksammades ett allvarligt arbetsmiljöproblem på Gröna Lunds Spökhus. De brasilianska cirkusartisterna som jobbar som spöken misshandlades av besökare vid två tillfällen.
  • Inför årets säsong har parken ändrat rutinerna för att förbättra säkerheten för spökena. De jobbar nu bakom galler eller dörrar där gästerna inte kan nå dem, och har utrustats med kom-radio så att de kan kontakta vaktchefen om några problem skulle uppstå. Dessutom stänger Spökhuset tidigare på kvällarna.

Anna de Lima Fagerlind

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen