Regler inte nog

2017-08-14 00:00  

Arbetsmiljöverket krävde att Morneon Bygg AB skulle betala 59 400 kronor i sanktionsavgift. Vid en inspektion på ett av bolagets arbetsställen togs byggställningar ned. Fallskydd saknades där arbete utfördes och det fanns risk för fall, och fallhöjden var mer än två meter.

Bolaget godkände inte avgiftsföreläggandet inom angiven tid. Bolaget påpekade att samtliga anställda har skrivit på ordnings- och skyddsregler hos bolaget samt avtalat om personlig skyddsutrustning. Bolaget säger också att det vid tillfället hade 19 arbetsställen i gång och att de inte kan övervaka samtliga dagligen. Bolaget förutsätter att arbetstagarna följer de regler som de skrivit under.

Förvaltningsrätten konstaterar att bolaget inte har följt krav på fallskyddsutrustning som framgår av föreskrifter från Arbetsmiljöverket. De handlingar som bolaget åberopar föranleder inte någon annan bedömning. Förvaltningsrätten dömer ut sanktionsavgiften.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö