Måste vi ha ”uniform” på jobbet?

EXPERTFRÅGA: Vår arbetsgivare tycker att vi ska ha speciella kläder på jobbet, som en uniform. Vissa gillar det, andra tycker att sådana här bestämmelser hindrar arbetsglädjen. Alla har inte heller kontakt med kunder. Vi måste dessutom köpa kläderna själva. Vad kan vi göra?

EXPERTSVAR:

Maria Steinberg, forskare i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet:

– En arbetsgivare kan med stöd av arbetsledningsrätten kräva att arbetstagarna ska bära en viss klädsel då de arbetar. En sådan klädsel får inte strida mot lag eller goda seder. Arbetsdomstolen (Dom 29/13) ansåg i ett fall att det stred mot diskrimineringslagen att tvinga kvinnliga säljare av bysthållare att bära namnskylt med uppgift om den egna bh-storleken.

Regler om klädsel och vem som betalar för dessa kan finnas i kollektivavtal. Det är lämpligt att arbetsgivaren informerar om klädkod vid anställningstillfället.

Glenn Bergenstoff, regionalt skyddsombud på IF Metall Borås:

– När det gäller arbetskläder så är det arbetsgivaren som bestämmer. Arbetskläder finns reglerat i vissa kollektivavtal, dock inte alla. Jag tycker att ni ska ta kontakt med er fackliga organisation och höra efter om det finns reglerat i ert kollektivavtal, eller om ni kan ta upp en förhandling om frågan. Förhandlingen kan handla om att skapa en klädpolicy eller kostnads- eller ersättningsregler.

Arbetskläder som är att betecknas som skyddskläder ska arbetsgivaren stå för.

Lise-Lotte Argulander, förbundsjurist på arbets­givarorganisationen Visita:

– Huvudregeln i Sverige är att den anställde får hålla med och bekosta sina arbetskläder själv. Arbetsplatser kan ha klädkoder som är osynliga men uttalade, eller synliga i olika policyer. Arbetskläder kan också regleras i kollektivavtal. Kräver däremot arbetsuppgifterna skyddskläder så ska arbetsgivaren stå för dessa. Er fråga antyder att ni har en arbetsgivare som har en klädpolicy, och då måste ni rätta er efter den och betala era egna arbetskläder. Men ni kan ju alltid ta upp det till diskussion med arbetsgivaren och fråga om det går att lätta lite på policyn.

Fråga experterna!

Har du problem och frågor som rör din arbetsplats och arbetsmiljö? Mejla till: redaktionen@arbetarskydd.se

Arbetarskydd Redaktionen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen