”Låt oss slippa blåsa inför publik”

Det är stressande för busschaufförerna att blåsa i alkolåset inför passagerarna, skriver skyddsombudet. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

STRESS. Att som busschaufför behöva använda alkolås inför passagerarna är olämpligt, skriver ett skyddsombud till Arbetsmiljöverket.

Busschaufförarna vid Nobina, trafikområde Vänersborg, blåser i alko­låset då de går på sitt skift. Det sker helt öppet inför passagerarna – vilket skyddsombudet tycker är olämpligt.

Ibland fungerar inte utrustningen som den ska, det dyker upp felmeddelanden och förarna blir stressade av att passagerarna tolkar detta som att de inte skulle vara nyktra.

Det finns också en risk att ett blås som misslyckas hamnar på sociala medier, menar skyddsombudet. Det borde i stället gå att blåsa i sign-in-datorn redan i depån, anser han i sin skrivelse till Arbetsmiljöverket.

Lennart Lundquist / Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö