Kemisk lukt i salong

Vite. Bolaget vidtog flera åtgärder för att förbättra luften och den starka kemiska lukten i nagelsalongen. Bolaget tyckte att de var på rätt väg och ville slippa vitet. Förvaltningsrätten höll inte med.

Brilliant Nails Sweden AB hade alldeles för dålig luft i lokalerna med stark kemisk lukt, när Arbetsmiljöverket inspekterade i april 2019. Verket beslöt vid ett vite på 75 000 kronor att bolaget senast den 15 oktober måste ordna ventilationen så att uteluftsflödet uppgår till minst sju liter per sekund och person som normalt kan förväntas vistas i lokalen, med ett visst extra tillägg. Bolaget vidtog flera åtgärder, men vid ett nytt besök i juni kunde verket konstatera att luften alltjämt var för dålig.

När verket la vitesföreläggandet ansåg bo­laget att man var på väg att lösa problemen, men att tidsfristen till den 15 oktober var för kort och överklagade.

Det tyckte dock varken Arbetsmiljöverket eller förvaltningsrätten, som nu avslår över­klagandet.

Lennart Lundquist / Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö