Jobbförmånen: läsa läxor med nyanlända

2015-10-15 13:42  

VÄRDEGRUND. Flyktingkrisen har ökat intresset för volontär­arbete – även på arbetstid. Allt fler företag låter sina anställda jobba ideellt med lön.<br/>– Som människor mår vi bra av att engagera oss, det har stor effekt på arbetsmiljön, säger Anna Snell, kommunikatör på Volontär­byrån.

Sedan det stora flyktingengagemanget väcktes i september har telefonen gått varm hos Volontärbyrån. Många företag vill engagera sig och låter sina anställda arbeta ideellt på arbetstid – som en personalförmån. Engagemanget ger, enligt Anna Snell, vinster både när det gäller personalens hälsa och arbetsmiljö. Hon hänvisar till studier som visar att den som engagerar sig ideellt både anstränger sig mer på jobbet och är mindre stressad.

– Volontärarbetet kan också leda till att hela personalen känner större stolthet över företaget. Även de som inte engagerar sig kan känna att det är en bra grej för företaget att stödja. Företagets värdegrund blir tydligare. Den kan annars ofta upplevas som lite luddig. Här får du som medarbetare se den manifesteras, säger Anna Snell.

Engagemanget för volontärarbete ligger stabilt över tid, men ibland vid uppmärksammade hjälpinsatser brukar det få ett uppsving. Den stora utmaningen är att behålla engagemanget över lång tid, även när det inte rapporteras i medierna.

Skandia började erbjuda personalen att volontärarbeta två timmar i månaden på arbetstid som en löneförmån redan för 17 år sedan.

– Vi ser till att få i gång engagemanget och ger incitament för det genom att de anställda kan använda arbetstid till det här. Men engagemanget kräver mer tid än så. Det handlar om att man som medarbetare är villig att lägga sin fritid på det också, säger Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia.

Just nu har företaget 151 medarbete som är engagerade i olika verksamheter. Vissa har hjälpt till i Svenska kyrkans kolloverksamhet riktad till socialt utsatta områden i Göteborg. Andra går nattvandringar eller är med i antimobbningsprojekt. Ett 50-tal av Skandias medarbetare hjälper till med läxläsning över hela landet.

Lena Hök råder företag som funderar på att starta volontärprogram att fundera på vad medarbetarna är extra bra på. Sedan är det flexibilitet som gäller.

– Ibland hör jag hur företag planerar in volontärarbete som ett team-event som ska göras en viss torsdag som en engångsinsats. Men den hjälp organisationen kanske verkligen behöver är att man dyker upp varannan onsdag. Det handlar om att långsiktigt bidra på riktigt och inte bara erbjuda ett engagemang som blossar upp för att sedan slockna, säger hon.

Byrå för volontärarbete

Volontärbyrån har sedan 2002 bland annat arbetat med volontärprogram för företag. Byrån hjälper då företagen så att anställda kan engagera sig i volontäruppdrag för ideella organisationer på arbetstid. Volontärbyrån har funnits sedan 2002 och är en del av Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Volontärbyrån grundades av Amelie Silfverstople.

Verksamheten finansieras genom samarbeten och projektbidrag från stiftelser, företag, ideella organisationer och kommuner.

Källa: Volontärbyrån

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen