"Jag vet inte hur det är om 20 år"

2011-09-27 21:00 Lena Gunnars  

Lokföraren Jon Johansson vibrerar varje dag på jobbet. <br/> - Klart det vibrerar lite när jag kör i 200 kilometer i timmen, säger han.

<p>Jon Johansson skolade om sig från journalist till lokförare. Han har bara hunnit jobba ett år som lokförare på Arlanda Express. </p> <p>Visst brukar det vibrera när han kör fram och tillbaka mellan Stockholms Central och Arlanda sex gånger om dagen. Men det känns bara lite grann. </p> <p>Och han tycker att arbetsgivaren tagit både buller och vibrationer på stort allvar. </p> <p>Det har även skyddsombudet gjort. </p> <p>- Jag känner mig inte alls orolig över vibrationerna. Men jag vet ju inte hur jag ser på det om 20 år, säger han.</p> <p>Forskningen har visat att personer som utsätts för helkroppsvibrationer på bland annat tåg kan få åksjuka. </p> <p>- Men det har jag aldrig fått. Och jag brukar ha lätt för att bli åksjuk, säger han. </p>

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen