Tidningen

Högriskbranscher för smitta inspekteras

Arbetsmiljöverket inspekterar branscher med ökad risk för smitta. Restaurangbranschen är en av branscherna. Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
"Den stora majoriteten av företag vill göra rätt. De har varit ärliga och berättat precis vad de har gjort och inte har gjort för att minska risken för smittspridning", säger Charlotta Håkansson, arbetsmiljöinspektör. Foto: Privat

Restauranger, skolor och handeln har högre risk för smittspridning av corona och inspekteras av Arbetsmiljöverket. Lokala anpassningar av åtgärder behövs på många av arbetsplatserna.

Publicerad

Regeringen gav i januari i år Arbetsmiljöverket i uppdrag att göra tillsynsinsatser mot riskutsatta branscher mot bakgrund av rådande pandemi. Ett uppdrag som slutligt ska redovisas till regeringen i samband med Arbetsmiljöverkets årsredovisning för 2021.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →